Body Flight

Bromma
Stockholm

Minsta antal deltagare

2st

Högsta antal deltagare

20st
2h
00min

Vem vill inte kunna flyga? Här kan du prova din vingar..

Beskrivning

Vem har inte drömt om att flyga? Body Flight är en kul och spännande aktivitet där du får känna på hur det är att flyga din kropp. Känslan är den samma som att kasta sig ut från ett flygplan men i en säkrare miljö. Bodyflight Stockholm i Bromma simulerar frifallshastigheter på upp till 300km/h, men som förstagångsflygare flyger man på hastigheter kring 200km/h.

Vindtunneln drivs av fyra stycken gigantiska fläktar med en total styrka på 2500hk. Dessa skapar ett luftflöde som når upp till en hastighet av 300km/h. Diametern på flygkammaren är 4,3m och höjden är hela 22m vilket gör det till världens högsta vindtunnel i sitt slag! Av flygkammarens 22m är 5m av glas där åskådare kan se när andra flyger.

Vem kan flyga?
Alla med normal hälsa kan flyga
åldergräns: 3år och uppåt
Ingen tidigare erfarenhet krävs

Vem kan inte flyga?
Personer som väger över 120kg
Personer som är påverkade av alkohol eller droger
Gravida
Personer som lider av ryggproblem eller axlar som lätt hoppar ur led
Personer med hjärtbesvär/har pacemaker

Så går det till
Kom i god tid – Vänligen anländ till Body Flight Stockholm en timme innan din bokade flygtid för att hinna prova ut utrustning, träffa er instruktör samt genomföra en säkerhetsgenomgång.

Checka in – Det första du gör när du anländer till tunneln är att checka in i receptionen. Där får du även hämta ut nödvändig utrustning såsom overall, öronproppar, hjälm & gogglar.

Ombyte & säkerhetsgenomgång – När du fått ut utrustningen blir er grupp tilldelad en instruktör som kommer ta hand om er fram tills dess att flygningen är avklarad. Ombyte sker i omklädningsrummen och därefter kommer ni att få en säkerhetsgenomgång av er instruktör.

Flygning – Äntligen är det dags att flyga! Er instruktör tar nu med er till flygkammaren där ni ska få uppleva det härliga med att flyga! Instruktören är med hela flygturen och gör flygningen till en säker och rolig upplevelse.

Debrief – Kort utvärdering av er upplevelse med instruktören.

Avrundning – Efter att ha lämnat tillbaka utrustningen får ni ladda ner en video av er flygtur som ni kan lägga upp på sociala medier eller spara digitalt. Det går även bra att köpa förfriskningar och titta på andra som flyger.

Detta ingår
All nödvändig utrustning
Professionell instruktör
Säkerhetsgenomgång
Flyglektion
Feedback efter flygningen
Försäkring