Digital vinprovning

Online

Minsta antal deltagare

1st

Högsta antal deltagare

500st
1h
min

Prova goda viner hemma vid datorn tillsammans med vänner och kollegor.

Beskrivning

Boka en digital vinprovning för ert företag

Vi sänder digital vinprovning från vår studio i Stockholm och vår sommelier guidar er genom olika viner.

Toscanaprovning

Få regioner är så mytomspunna och vackra som Toscana. Vill man få en bra känsla för vad som är typiskt för det klassiska och berömda området så har vi tre absoluta toppnamn i de tre mest klassiska appellationerna/ursprungen i vår portfölj. Det finns tre ursprung som står ut när man pratar om Toscana: Vino Nobile di Montepulciano, Chianti Classico och Brunello di Montalcino. Nedan följer tips på tre olika Toscanaprovningar.

Tre klassiska viner från Toscana

1. Vi börjar hos Casa Brancaia med Brancaia TRE som består av tre druvor från tre vingårdslägen – Sangiovese, Merlot och Cabernet Sauvignon. Vinet har en varm, avrundad karaktärer som ofta finns i det tempererade Maremmaklimatet. 2016 var en riktigt bra årgång i Toscana med svala temperaturer i början av sommaren, därefter både värme och lite regn vilket gav aromatiska viner. Vi hittar smaker såsom mörka bär, basilika, tobak och lite fatkaraktär på slutet.

2.Vi reser vidare och hamnar i Montepulciano hos Federico Carletti som driver Poliziano. Vino Nobile di Montepulciano Viti Nuove är 85% Sangiovese och lite Merlot, Canaiolo och Malvasia Nera. Som namnet indikerar växer druvorna på unga vinstockar (viti nuove). De är planterade med en hög densitet vilket ger druvorna en rik koncentration och färg. Vinet är aromatiskt med stor fräschör, smakrikt och elegant. Här gömmer sig smaker som körsbär, läder, kakao och örtkryddor.

3. Vår sista destination är hos Casanova di Neri i Montalcino. Brunello di Montalcino är 100 % Sangiovese, där druvorna växer på hög höjd i en jordmån med stenblandad lera. Druvorna jäser i rostfria tankar och mognar på fat av slavonsk ek i nästan två år. Vinet har mycket kraft och smak. Vi hittar smaker av mörka körsbär, tobak, örter, plommon och torkade blommor.

Är du intresserad av andra viner?

Kontakta oss för mer info!