Dubai

Dubai City

Minsta antal deltagare

20st

Högsta antal deltagare

500st
72h
00min

Dubai City är en spännande storstad med eleganta avenyer och fantastisk shopping

Beskrivning

Dubai har bara på några decennier gått från att vara ett ökenemirat utan vatten och el, till att bli ett välutvecklat kommersiellt och kosmopolitiskt centrum med ett imponerande vägnät.

Här finns allt från supermoderna affärscentra med de mest exklusiva märkesbutikerna till livliga souker. I de gamla arabiska basarkvarteren hittar man allt från antikviteter och högklassiska persiska mattor till det senaste inom teknik, kryddor, tyger och skor.

Bara 10 minuter med taxi från City har du fantastiska stränder och öknens böljande sanddyner. Milslånga vita stränder kantar hela den långa kusten. Vattnet är turkost, rent och klart, vädret som svensk högsommar hela vintern.

JW Marriott Marquis Hotel Dubai *****
JW Marriott Marquis Hotel Dubai är ett femstjärnigt hotell central beläget nära havet. Med sina ikoniska torn är detta världens högsta hotell. De 850 rummen är moderna, luftiga och har alla tänkbara bekvämligheter. Maten på detta hotell är en upplevelse i sig och med sina 14 restauranger finns det något för alla smaker.

Aktiviteter
Jeepsafari
Golf
Skidåkning inomhus
Shopping
Segling

Programförslag

Dag 1
Guide möter på flygplatsen och följer med den egna bussen in till hotellet för att vara behjälplig vid incheckning. För den som önskar, serveras sedan en matig kvällsmacka och en öl vid poolen eller i någon av hotellets restauranger.

Dag 2
Efter frukost på hotellet ger ni er ut på en halvdags stadsrundtur med egen buss och guide som förutom att ge en bild av Dubai city också omfattar en tur med abra, den lokala vattentaxin samt besök på guld och kryddmarknaden och Dubais antika museum. Kvällen tillbringar vi ombord på en show, en traditionell arabisk båt, där det serveras en välsmakande, generös buffé samtidigt som den vackra upplysta träbåten glider fram i den ljumma kvällen med Dubais mäktiga skyskrapor i bakgrunden.

Dag 3
Efter att ni ätit frukost på hotellet har ni hela dagen till egna aktiviteter. Spela en runda golf på någon av Dubais fantastiska banor, shoppa i något av de enorma shoppingcentren, åk slalom i den nybyggda inomhusbacken eller åk ut till kusten och njut av vita stränder och korallblått vatten.
Här är möjligheterna många!

Dag 4
Efter frukost ger ni er ut på en heldagsutflykt som börjar med en hisnande jeepsafari bland de enorma sanddynerna i öknen mellan Dubai och Oman. Omkring lunch har vi kommit till de naturliga utomhuspooler som regnet samlat i bergen, där den som vill kan ta sig ett svalkande dopp. En välsmakande buffé serveras sedan på Hatta Fort Hotel,en vacker resort belägen mellan öken och bergsmassiv, och för den som vill finns tillfälle att efter maten sträcka ut sig en stund i en solstol och njuta av den varma solen. Under eftermiddagen börjar resan tillbaka mot Dubai och lagom till solnedgången stannar ni för att bli
serverade bubblande dryck av ett följe med shejker som slagit läger bland sanddynerna… Eldar kommer sedan att visa er vägen i den svarta ökenkvällen, mot det läger där magdansöser, hennadamer och musikanter underhåller och ni avnjuter en fantastisk måltid bestående av allehanda grillade läckerheter. När kvällen blivit natt återvänder ni till det ultramoderna Dubai city med fantastiska intryck och minnen i baggaget!

Dag 5
Frukost på hotellet och resten av dagen på egen hand. På kvällen äter ni en avlutningsmiddag på förstklassig indisk restaurang och därefter följer en guide er med buss till flygplatsen.

Länktips:
www.dubaicityguide.com/