Fångarna på fortet

Stockholm

Minsta antal deltagare

10st

Högsta antal deltagare

200st
2h
00min

I en upprustad fästning med anor från 1500-talet upplever ni ”Fångarna på fortet”, känt från TV.

Beskrivning

Fångarna på fortet upplever ni på en upprustad fästning i Vaxholm, utanför Stockholm, med anor från 1500-talet.

På fortet, som ligger på en ö utanför Vaxholm, blir ni indelade i lag och en guide leder laget runt till de olika cellerna. Ni får prova allt från kluriga tankenötter, klätterväggar, bollhav till Sveriges största flipperspel. I varje cell väljer ni ut en eller flera personer som ska utföra utmaningen. Klarar man utmaningen får man kulor som ska användas i finalen.

Taxibåt från Vaxholm

En taxibåt från tar er från Vaxholm ut till den lilla ön Kastellet där ni kommer göra Fångarna på fortet. En guide tar emot er och välkomnar er till Kastellet.

Lagindelning

Guiderna delar i er i lag och ger er den nödvändiga utrustningen. Därpå påbörjar ni aktiviteten och varje lag har en egen guide som leder er runt fortet.

Final

När lagen genomfört alla utmaningar beger ni er till finalen. Här använder ni kulorna ni fick i cellerna  Det lag som lyckas bäst i cellerna har också störst chans att blir det segrande laget i Fångarna på fortet och kamma hem skatten.

Fångarna på fortet

Fångarna på Fortet passar lika bra som inledning på en glad kväll som avslutning på en konferens eller helt enkelt som en kul grej tillsammans med kompisgänget. Lagen består av upp till tio personer som med hjälp av karta tar er till tio olika stationer där laget tillsammans ställs inför olika utmaningar. Det kan exempelvis vara ”Helan går”, Labyrinten, Stegarna, Krukorna och Hala väggen.

Fångarna på Kastellet är en bra kombination av lekfylld gruppdynamik och spännande tävling. Tempot kan stundtals bli högt så det kan vara bra att ta med ett klädombyte. Stationerna kan komma att förändras beroende på väder och vind, särskilt under perioden november-mars.

Middag på Kastellet

Efter aktiviteten samlas ni i Pansarbatteriet där levande ljus lyser upp de tegelklädda valven. Ni sätter er till bords och avnjuter en delikat trerättersmeny.

Menyförslag ”Fångarna på fortet”

Kastellets planka med skagen, färska cruditéer, citrusmajonäs och hembakat fröknäcke
Vinförslag: A.Christmann Riesling, Pfalz, Tyskland (Eko)
Kalventrecôte med smörslungade vårprimörer, örtsås och färskpotatis
Vinförlag: Perrin Côtes du Rhône Nature, Famille Perrin, Frankrike (Eko)
Rabarbersoppa smaksatt med vanilj och mynta, serveras med mandelkaka och jordgubbsglass
Vinförslag: Moscato D’Asti Bricco Quaglia La Spinetta, Piemonte, Italien

Detta ingår

Aktivitet: Fångarna på fortet
Trerättersmiddag
Taxibåt t/r Fortet

Tillval

Dryckespaket
Busstransport

Paket

Restaurang

Restaurang Pansarbatteriet

Adress

Kastellet

Beskrivning

Modernt inredda Restaurang Pansarbatteriet andas historia med sina tegelklädda väggar och valv som tar dig till Kastellets inre. Härifrån har du panoramautsikt över Rindösundet medan du njuter av vällagad mat och utvalda drycker. Det här är en riktig liten pärla i skärgården!