Långfärdsskridskor med guide

Stockholm

Minsta antal deltagare

8st

Högsta antal deltagare

50st
2h
00min

Det närmaste man kan komma att flyga utan att lämna marken

Beskrivning

Skridskoåkningen ger en anledning att vara i just Stockholm med omnejd på vintern. Det är ju faktiskt världens absolut bästa område för skridskoåkning, tack vare topografin och det faktum att temperaturen ligger runt noll under en så lång period. Att vara den först som åker på en del isar gör det också till det mest äventyrliga man kan göra med kläderna på under vintern, även att bara få sitta och njuta av sin matsäck i någon solig sluttning med blankis framför näsan är en härlig frihetsupplevelse.

Stockholm och Mälardalen anses ha världens bästa förutsättningar för långfärdsskridskoåkning med alla stora och små sjöar. Vår fantastiska skärgård med havsis gör att isläggningen sker i olika steg över vintermånaderna.

Vi åker på den bästa naturisen som finns för tillfället och vi vet var man kan hitta den.

Skridskolunch
När man börjar känna suget i magen hittar ni en mysig plats där ni slår er ner och öppnar ryggsäckarna för att hitta matsäcken.

Matsäck
Härliga nybakade rågbröd med ost/skinka eller Brie ost/Parma skinka. Medhavd varm dryck där deltagaren själv väljer mellan kaffe, the, choklad eller soppa, med en liten chokladbit och givetvis en apelsin.

Detta ingår
Långfärdsskridskoutrustningen:
Löshälsskridskor, Pjäxor, Gaiters/damasker, Knäskydd, Dubbelpik, Ryggsäck, 40 liter, midjebälte med grenrem, Livlina, Isdubbar med visselpipa, Hjälm.

Ombyteskläder som är nerpackade i ryggsäcken, Rast- och matsäcksutrustning, Rastförstärkningsplagg (dunväst) och en Sittdyna.

Matsäck med varm dryck.